Avgränsa bakgrundsbelysningsprincipen för LCD och LED

- Oct 23, 2018-

Nyligen, på baiduindex, är sökordet "skillnad mellan LCD och LED" fortfarande rankad i topp 10. Med tanke på tvivel på så många netizens om skillnaden mellan de två, organiserade redaktören speciellt relevant kunskap om LCD och LED för allas referens och studie.


definierande

Vätskekristallskärm (kort för flytande kristallskärm). Strukturen på LCD-skärmen placeras i mitten av de två delarna av parallellglas flytande kristall låda, substratglaset inställt på TFT (tunnfilmstransistor), sätt färgfilter substratglaset på, på TFT-signalen och spänningen ändras till kontrollera rotationsriktningen för flytande kristallmolekylerna, för att uppnå kontroll över varje bildpunktsvisning som framträder polariserat ljus eller ej och att uppnå.

En LED är en förkortning för en Light Emitting Diode. LED-applikationer kan delas in i två kategorier: en är LED-skärm; För det andra, enskilda LED-applikationer, inklusive bakgrundsbelysning LED, infraröd LED, och så vidare. Nu när det gäller LED-skärm, är Kinas design- och produktionsteknik i princip synkroniserad med den internationella nivån. LED-skärmar består av ledningar. Den drivs av lågspänningsskanning och har följande egenskaper: mindre strömförbrukning, lång livslängd, låg kostnad, hög ljusstyrka, få fel, stor visuell vinkel och långt visuellt avstånd.


Bakgrundsbelysningsprincipen skiljer sig åt

På den nuvarande marknaden är LCD-skärmar huvudsakligen indelade i två kategorier, en är den traditionella CCFL-lampan (kallkatodens fluorescerande lamprör), LCD-skärmen, den andra lysdioden (ljusdioddiod) bakgrundsbelysning med flytande kristall. Många konsumenter hänvisar direkt till den första typen av skärm som LCD och den andra typen som LED. Det är faktiskt inte sant. Därför kan de också skilja sig från bakgrundsbelysningsprincipen när de differentierar LCD och LED.


Princip för LED-bakgrundsbelysning

LED-bakgrundsbelysning ANVÄNDER LED som bakgrundsljuskälla. Ljusdioder är gjorda av tunna lager av dopat halvledarmaterial, ett med ett överskott av elektroner, den andra med brist på elektroner för att bilda positivt laddade hål. Strömmen passerar genom, elektronerna och hålen kombineras och överskottsenergin frigörs i form av ljusstrålning. Olika ljusdioder kan erhållas genom att använda olika halvledarmaterial.

LED-tekniken har betydande färgfördelar, så det är gynnat i bildskärmstillverkning. Den nuvarande föråldrade CCFL-tekniken (kall katod bakgrundsbelysning), på grund av sina egna spektrumbegränsningar, har ett relativt begränsat utbud av färgomfång. Den bästa prestandan är bara cirka 70% av NTSC-färgområdet.

Användningen av LED som bakgrundsbelysning är emellertid helt annorlunda, eftersom färgspektrumet som omfattas av LED (ljusdiod) är bredare och ljusområdet är mer enhetligt och det normala färgområdet kan lätt nå 100% till 130% utan 30% färgförlust som traditionell CCFL-bakgrundsbelysning. Så LED-bakgrundsbelysningsskärmen är fylligare i färg, bildinformationen är tydligare och färgövergången är mer naturlig.


CCFL bakgrundsbelysningsprincip

Den fysiska sammansättningen av CCFL (kall katod fluorescerande lampa) bakgrundsbelysning är förseglad i ett glasrör med inert gas Ne + Ar blandad gas, innehållande spårkvicksilverånga (mg) och belagd med fluorescens i glasets innervägg. Arbetsprincipen är att när en högspänning läggs i båda ändarna av röret, kommer ett litet antal elektroner i röret att kollidera med elektroden med hög hastighet för att generera sekundärelektronutsläpp, och urladdning börjar. När kvicksilver eller inert gas i röret påverkas av elektronen kommer excitationsstrålningen att vara 253,7 nm ultraviolett ljus och det resulterande ultravioletta ljuset kommer att beläggas på rörets vägg för att alstra synligt ljus. CCFL-lampans livslängd definieras i allmänhet som: vid omgivningstemperaturen på 25 ° C, med märkströmsljuslampa, ljusstyrka för att minska 50% av arbetet till den ursprungliga ljusstyrkan för lampans livslängd. För närvarande kan det nominella livslängdet för LCD-TV-bakgrundsbelysningen nå 60 000 timmar. CCFL (kall katod fluorescerande lampa) bakgrundsbelysning kännetecknas av låg kostnad, men färgprestanda är inte lika bra som LED-bakgrundsbelysning.

En stor del av bildskärmarna använder fortfarande traditionell CCFL-bakgrundsbelysning, men prisfördelningen med LED-bakgrundsbelysning är nu mindre och mindre och kostnaden för en LED-bakgrundsbelysning under 18 tum är ungefär densamma som för en CCFL-skärm. Priset på 23 tum förväntas också vara i nivå med CCFL-bakgrundsbelysta bildskärmar med motsvarande storlekar under andra halvåret.