Här är några Apples tips för att undvika "burn-in" på iPhone X-skärmen

- Dec 03, 2018-

Apple har varnat iPhone X-ägare om hur man undviker "burn-in" på enhetens OLED-skärm.

Det finns några tips som Apple rekommenderar att undvika "inbränning".

IPhone X är Apples första enhet med en OLED-skärm.

OLED har flera fördelar över LCD-skärmarna Apple har historiskt använt för iPhone, som förmågan att producera mörkare svarta och en mer levande bild. Men tekniken har också nackdelar.

Den största nackdelen med att använda en OLED-skärm är möjligheten till inbränning, vilket innebär att om du lämnar en bild på skärmen för länge riskerar du att den permanent hålls kvar på skärmen över tiden.

Apple skisserade risken för inbrott på iPhone Xs skärm i ett supportdokument som publicerades på sin hemsida fredag.

"Om du tittar på en OLED-skärmvinkel, kanske du märker små skift i färg och nyans," sa Apple. OLED-bildskärmar kan också visa små visuella förändringar. Detta är också förväntat beteende och kan inkludera "bildvisdighet" eller "inbränning" där displayen visar en svag rest av en bild även efter att en ny bild visas på skärmen. "

Dokumentet säger vidare att inbränning kan inträffa i "mer extrema fall, t.ex. när samma högkontrastbild kontinuerligt visas under långa perioder" och att iPhone Xs skärm är konstruerad för att "vara bäst i industrin i att minska effekterna av inbränning.

För att undvika inbränning rekommenderar Apple att du använder iPhone X med automatisk ljusstyrka på, justering av autolåsfunktionen för att stänga av skärmen snabbare när du inte använder den och inte visar samma bild under långa perioder tiden med skärmens ljusstyrka vände sig hela vägen upp.