Apples iOS 12.1.2-uppdatering orsakar anslutningsproblem med ny iPhone

- Dec 29, 2018-

Nyligen talade vissa användare på Twitter och sa att efter att den nya iphone uppgraderades till iOS 12.1.2 kunde operatören inte anslutas och misslyckades med att använda mobila data. Enligt användarfördelningen påverkas iPhone-användare i Nordamerika, Sydamerika, Europa och Asien för närvarande av signaler och är störst i USA.


Från användarnas återkoppling är problemet huvudsakligen koncentrerat på mobilnätet, och WiFi påverkas inte. När användaren slår på mobilnätet, även om den mobila nätverksanslutningen är framgångsrik, kan användaren inte komma åt Internet när webbläsaren eller annan applikation öppnas.


Efter att problemet bröt ut, har många branschfolk erbjudit råd och förslag, och säger att i ovanstående problem kan du stänga av funktionen WiFi-samtal och LTE HD-samtal i inställningarna. Men från resultaten kan det bara lösa problemet med datanätverksanslutning tillfälligt och kan inte lösas helt.


Men om användaren har uppdaterat sin iPhone till nytt system iOS 12.1.2, om det finns ett problem och det inte finns någon tillbakadragning, kunde de bara vänta på att Apple uppdaterar systemet