Tillverkningsprocessen av läderrem

- Oct 23, 2018-

Födelsen av en bra klocka är mer än en mycket exakt mekanisk process. Idag behöver människor mode, design och andra delar av harmonisk avdrag för högkvalitativa varor. Armbandsuret är inte längre ett enkelt klocktillbehör, en detalj som urmakare kräver enligt läderindustrins standard. De gör remmarna på din handled med noggrann omsorg om att göra en väska.


Bara den perfekta kombinationen av maskiner och mode kan möta behoven i denna tid. Dessutom växer de växande personliga kraven hos globala kunder ständigt framåt. Produktionen av armbandsuret är som en underbar ballett av passion vävd av en grupp hantverkare. Det är en levande läderproduktionsprocess. I världen av klockor känner få personer denna process. Det är som en underbar balett. Overture, läder lagras i ett lufttätt, fukthållande termostatlager, vilket, som läder av en läderväska, inte alls är ett hörnmaterial för att göra läder. Inventory innehåller olika material: getskinn, kalvskinn, buffelhud, strutshud och alligatorhud. Nu ska vi sparka baletten med ett vackert armbandsurband.


Delikat, helt och hållet, repetitivt arbete. Det är inte billigare än att göra en läderväska. Nyckeln är att bära den på din hand för att matcha ditt mycket invecklade, känsliga mekaniska objekt och att låta dig verkligen känna en klockas komfort och värdighet.


Skinnet väljs strikt och specifikationen är skuren

Lag 1: Processen av att skräddarsy klockan med två stycken perfekt texturerat läder: Den längre delen av klockremmen är klockan sex i klockan och den andra änden är skuren till en fin punkt. Hålen i klockremmen skärs samtidigt som skäret. Den kortare änden av bandet ligger i klockans 12-timmars position och spännet är i andra änden. Processen att välja läder är mycket strikt, och läder med veck, sprickor eller repor kan inte användas. Se också till att utseendet på de två läderbanden är detsamma. Till exempel bör krokodilhudets storlek och utseende vara densamma.

Komplett och modifiera

Act 2: komplettera och dekorera. Skala huden gradvis och jämnt tills mitten är full och kanterna är så tunna som ett papper. Eliminera för tjockt läder.

Lag 3: bindning.

Förbind först Viledon-tyget och läder tillsammans, och fäst sedan glasfiberfodret. Utarbetat hantverk och exakt verktygsbruk är som att skapa ett konstverk.

Åtgärd 4: Klipp först nålen exakt och markera varje nålpunkt.

I detta skede utför läderhantverkaren efterbehandlingssteget, som en spinnbollsplats. Varje hantverkare, som en full instrumentalist, använde en mängd olika verktyg, såsom stygn, snettknivar, avsmalnande borrar eller paringsknivar, som var riktigt och sparsamt för läderarbete.

Lag 5: Använd linjal och mätinstrument för att markera läget för sytråden och nålen. Hantverkaren ANVÄNDER en enda tråd av lin samt två stygn för att korssticka läderremmen fram och tillbaka. Skruva fast bandets kanter med grovt sandpapper för att göra det mjukt.

Scen 6: Bandtätning vaxfärgning

Lag 7: gnidning och polering

Lag 8: Mjukt band

Lag 9: Högt svårt specifikt fotarbete för att fixa läderringen

Avslutande: Branding